IAS Double Meaning Question in Hindi | Tricky IAS Interview Questions

IAS Double Meaning Question in Hindi | Tricky IAS Interview Questions

IAS Double Meaning Question in Hindi


सवाल #1. आप IAS हैं. आपको सिगरेट जलानी है पर बहुत तेज पंखा चल रहा है. कुर्सी से बिना उठे आप पंखा कैसे बंद करेंगे.

जवाब : IAS को उठने की जरूरत नहीं. गार्ड से पंखा बंद करवाएंगे.

सवाल #2 लड़कियों की शर्ट में जेब क्यों नहीं होती है?

जवाब : इसलिए नहीं होती लड़कियों की शर्ट में जेब इसके पीछे मानसिकता ये थी कि अगर महिलाओं के कपड़ों में जेब होगी, तो वे अपनी जेब में कुछ न कुछ तो जरूर रखेंगी. इससे उनके शरीर की बनावट बिगड़ जाएगी और शरीर में उभार दिखाई देगा, जिससे उनके शरीर की सुंदरता कम हो जाएगी. यही वजह है कि लड़कियों की शर्ट में पॉकेट नहीं बनाई जाती थी.

सवाल #3. लड़की के शरीर का कौन सा भाग खाया जा सकता है?

जवाब : लेडी फ़िंगर जिसे हिंदी में भिंडी बोलते है. जिसे हम खा सकते है.

सवाल #4. लड़की के शरीर का सबसे गर्म भाग कौन सा है?

जवाब : शरीर का वह हिस्सा सबसे गर्म होता है जहां सबसे ज्यादा ब्लड सप्लाई होता है.

सवाल #5. आप सुबह उठें और आपको पता चले कि आप प्रेगनेंट हैं तो आप सबसे पहले क्या करेंगी?

जवाब : मैं बहुत खुश हो जाउंगी और सबसे पहले ये खुशखबरी जाकर अपने पति को बताऊंगी |

सवाल #6. लड़कियों की ऐसी कौन सी चीज है जो नहाने के बाद भी कभी गीली नहीं होती है हमेसा सुखी रहती है?

जवाब : लड़की सब्द तो बस आपको कन्फुज करने के लिए था वास्तब में लड़का हो या लड़की या फिर कोई सजीब हो या निर्जीब किसी की परछाई कभी नहीं भीगती है।

सवाल #7. मोर एक ऐसा पक्षी है जो अंडे नहीं देता, तो मोर के बच्चे कैसे पैदा होते हैं?

जवाब : क्योंकि अंडे मोरनी देती है. मोर नहीं.

सवाल #8. अगर मैं आपकी बहन के साथ भाग जाऊं तो आप क्या करेंगे?

जवाब : सर, मेरी बहन के लिए आपसे अच्छा वर नहीं मिल सकता.

IAS Interview Double Meaning Question Answers in English

Question # 1 Why do girls shirts not have pockets?

Answer: That is why there is no pocket in the shirt of girls, the mentality behind it was that if there will be a pocket in women's clothes, then they will definitely keep something in their pocket. Due to this, their body texture will deteriorate and bulge will appear in the body, which will reduce the beauty of their body. This is the reason that pocket was not made in girls shirt.

Question # 2. Which part of the girl's body can be eaten?

Answer: Lady Finger (Bhindi in Hindi). Whom we can eat.

Question # 3. Which is the hottest part of the girl's body?

Answer: That part of the body is the warmest where the blood supply is the most.

Question # 4. If you wake up in the morning and you know that you are pregnant, what will you do first?

Answer: I will be very happy and first of all, I will go and tell this good news to my husband.

Question # 5. What is the thing of girls that is never wet even after bathing, always remains happy?

Answer: Just to confuse you, in fact, whether it is a boy or a girl or a brilliant person or a dull person, answer is their shadow.

Question # 6. A peacock is a bird that does not lay eggs, so how are peacock babies born?

Answer: Because peahens gives the egg. Not peacock

Question # 7. You are an IAS. You have to light a cigarette but a very strong fan is running. How do you turn off the fan without getting up from the chair.

Answer: IAS need not to get up. The guards will get the fan shut.

Question # 8. What will you do if I run away with your sister?

Answer: Sir, we cannot get a good groom than you for my sister.

Must Read: The Best Quotes on Digital Marketing

Post a comment

0 Comments